АМКУ виявив "змову" та оштрафував учасників тендеру на днопоглиблення

Антимонопольний комітет України визнав спотвореними результати торгів на днопоглиблювальні роботи. 

Про це йдеться у рішенні АМКУ.

"Під час розгляду Антимонопольним комітетом України справ № 20-26.13/84-17 і № 20-26.13/85-17 було встановлено, що ТОВ «Іріда» і ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» та ПП «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» і ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» спотворили результати торгів на днопоглиблювальні роботи. Внаслідок антиконкурентних узгоджених дій учасників вартість договорів із замовником - ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) було завищено майже у два рази. Штраф, який було накладено на ТОВ «Іріда» склав 1 466 000 грн., ТОВ «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» - 3 640 000 грн, ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» - 76 430 000 грн", - йдеться у рішенні АМКУ.

Читайте також: Прем'єр хоче бачити на всіх засіданнях уряду керівництво НБУ та АМКУ

У процесі формування доказової бази значну частину матеріалів, долучених до справи, було надано Національним антикорупційним бюро України в рамках міжвідомчої взаємодії.

Так, розслідуючи кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкрадання державних коштів з боку посадових осіб АМПУ, детективи НАБУ направили отримані матеріали до АМКУ. Зазначені матеріали стали підставою для відкриття справ за ознаками антиконкурентних узгоджених дій.