Аналітики прогнозують ослаблення гривні

Цього тижня варто очікувати деякого ослаблення гривні щодо долара, що може бути обумовлено можливою корекцією долара по всьому спектру ринку.

Про це йдеться в коментарі форекс-компанії Альпарі, який передано Укрінформу.

"Цього тижня ми очікуємо деякого ослаблення гривні щодо долара, що може бути обумовлено можливою корекцією долара по всьому спектру ринку. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть опинитися в діапазоні 26,5-26,6 грн, а готівковий долар у банках через тиждень цілком може котируватися близько 26,6/26,8 грн", - йдеться в повідомленні.

На минулому тижні гривня щодо долара США торгувалася різноспрямовано на різних сегментах валютного ринку. Так, за підсумками минулого тижня офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,54 грн до 26,50 грн, або на 0,1%. Средньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, навпаки зріс з 26,46 грн до 26,55 грн, або на 0,3%. Водночас середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках знизилися за тиждень з 26,75/26,82 до 26,65/26,70.

Читайте також: Аналітики заявляють про зміцнення гривні на “всіх фронтах”

Таким чином, покупка знизилася на 0,3%, а продаж - на 0,4%. Тоді як спред між середнім продажем і середньою покупкою звузився з 0,4% до 0,3%, що свідчить про стабілізацію ринку готівкової валюти порівняно з тим же міжбанківським сегментом.