Аналітики заявляють про зміцнення гривні на “всіх фронтах”

Аналітики заявляють про зміцнення гривні на “всіх фронтах”

Укрінформ
Цього тижня слід чекати, що тенденція помірного зміцнення гривні триватиме, а її офіційний курс зафіксується на позначці 26,4-26,5 грн. за долар.

Про це йдеться в коментарі старшого аналітика форекс-компании Альпарі Вадим Іосуба, який переданий Укрінформу.

"Протягом тижня, що почався, ми чекаємо продовження помірного зміцнення гривні. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку опиняться в діапазоні 26,4-26,5 грн, а готівковий долар в банках через тиждень може котируватися близько 26,5/26,8 грн", - вважає експерт.

Аргументуючи прогноз, аналітик зазначив, що минулого тижня гривня на всіх фронтах перейшла від стабілізації до помірного зміцнення, долар на різних сегментах валютного ринку знизився на 0,1-0,4%.

Читайте також: Смолій: Рівень інфляції в жовтні буде дещо вищим за прогнозований

"Так, за минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,55 грн до 26,54 грн, або на 0,1%.

Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулювальника, за цей же час знизився з 26,59 грн до 26,49 грн, або на 0,4%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках знизилися за тиждень з 26,57/26,92 до 26,54/26,86. Таким чином, купівля знизилася на 0,1%, а продаж - на 0,2%. Водночас спред між середнім продажем і середньою покупкою звузився з 1,3% до 1,2%, що теж деякою мірою свідчить про стабілізацію ринку готівкової валюти", - підкреслив Іосуба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-