Турчинов спростовує незаконні поставки української зброї до Азії та Африки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов спростовує інформацію про незаконні поставки зброї, які Україна нібито здійснювала до країн Азії та Африки.

Про це він заявив на брифінгу в рамках І Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Була публікація, що вже приватні підприємства порушують заборони поставок зброї до країн Азії та Африки. Перевірили цю інформацію - не відповідає дійсності, все в рамках закону", - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялось, днями представники Проекту з викриття організованої злочинності та корупції (OCCRP) заявили про те, що оборонні підприємства України є посередниками для європейських виробників, які постачають зброю до Африки та Близького Сходу.

Читайте також: У Держекспортконтролі прокоментували звинувачення у незаконному постачанні зброї

За даними проекту, військовий транспорт, вартістю не менше 4,1 мільйона доларів, був придбаний у Польщі, а потім частинами нібито відправлений до України. Після цього, як стверджують розслідувачі, 45 машин із усієї партії були переправлені до Східної Африки через Об'єднані Арабські Емірати.