Проект бюджету-2018: Гройсман каже, що уряд відкритий до діалогу

Уряд відкритий до діалогу щодо проекту закону про держаний бюджет на 2018 рік, але цей документ потрібно ухвалити вчасно.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у своєму зверненні до співвітчизників, опублікованому у Faceook.

"Ми відкриті до дискусій, ми відкриті до діалогу з експертним середовищем, з депутатами, але переконаний в тому, що бюджет треба приймати вчасно і прогнозовано", - заявив Гройсман.

За його словами, цей документ можна назвати бюджетом розвитку, адже він передбачає економічне зростання, достойне фінансування Збройних сил України, усього безпекового та оборонного комплексу.

"Ми забезпечимо інвестування у розвиток національної економіки, що є надзвичайно важливим, фінансування реформи освіти, реформи охорони здоров’я, масштабне будівництво, підтримку національної культури і науки. Усе це є пріоритетами бюджету на 2018 рік", - підкреслив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 15 вересня схвалив проект закону про державний бюджет України на 2018 рік та невідкладно вніс його на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: Проект бюджету-2018 найближчим часом опублікують на сайті Ради - Парубій

У проекті визначено пропозиції уряду щодо підвищення заробітної плати освітянам та лікарям. Серед інших пріоритетів, зокрема, сфери енергоефективності, аграрного сектору, національна безпека й оборона, продовження децентралізації.

Так, Кабмін у проекті держбюджету на наступний рік заклав зростання ВВП на рівні 3% при 7% інфляції. Проект держбюджету на 2018 рік передбачає виділення на безпеку та оборону держави 163 млрд грн.

Пріоритетом також є ремонт доріг, оскільки на Дорожній фонд передбачається 44 млрд грн.