Ринок автогазу не належить до сфери відповідальності Міненерго - Насалик

Ведення господарських відносин та регулювання ринку скрапленого газу не належить до сфери відповідальності Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Про це стало відомо під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості, повідомляє прес-служба відомства. 

«Ведення господарських відносин та регулювання ринку не належить до сфери відповідальності Міненерговугілля», - сказав міністр енергетики Ігор Насалик.

За його словами, завданням Міненерговугілля є реалізація Енергетичної стратегії до 2035 року та розроблення нормативно-правової бази, яка сприятиме процесу реалізації.

Читайте також: АМКУ: Не виключаються суб'єктивні фактори стрімкого зростання ціни автогазу

Заступник міністра Ігор Прокопів відзначив необхідність невідкладного вирішення питань, пов'язаних із створенням страхового запасу скрапленого газу, забезпеченням диверсифікації постачання нафтопродуктів, а також стимулюванням розвитку інфраструктури для виробництва та зберігання скрапленого газу, врегулювання проблем перевезення, функціонування ринку та поліпшення міжвідомчої взаємодії.

Очільник Міненерговугілля також наголосив, що є низка домовленостей із зарубіжними партнерами, зокрема з Іраном, про можливість постачання нафти та зазначив, що «Укртранснафта» готова забезпечити диверсифікацію постачання нафти на нафтопереробні підприємства.

За підсумками засідання члени Міжвідомчої робочої групи домовилися про опрацювання в найкоротший термін наданих пропозицій та вжиття заходів з метою стабілізації ситуації на ринку скрапленого газу.