Німеччина надає Україні “дитячий грант” на €1,5 мільйона

Німеччина виділяє додатково 1,5 млн євро гуманітарної допомоги Україні у рамках програм Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це повідомляється на сайті Посольства ФРН у Києві.

“Буде надано підтримку проекту із невідкладної допомоги Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ („Emergency Response in Eastern Conflict Areas of Ukraine“) в розмірі додаткових 1,5 мільйона євро”, - йдеться у повідомленні. 

Ця допомога знову надається безпосередньо тій частині населення, яка потребує особливого захисту і потерпає від конфлікту на Сході України, а саме немовлятам, дітям та їхнім матерям, молоді й людям літнього віку. При цьому насамперед йдеться про поліпшення медичної, психологічної й соціальної опіки, гарантоване забезпечення якісною питною водою, а також про заходи з поліпшення санітарних умов, повідомляють у дипмісії.

“Німеччина й надалі солідарна з народом України і стоїть на його боці. Ми і в майбутньому будемо допомагати людям, що потрапили в біду у зв'язку з подіями на сході України. ЮНІСЕФ є для нас у цій справі перевіреним партнером“, - зазначив посол ФРН Ернст Райхель.

Читайте також: ПР ООН проведе моніторинг доставки ліків, закуплених за державний кошт

Як повідомляв Укрінформ, днями Берлін ухвалив рішення про надання ще одного гранту в розмірі 1 мільйона євро на гуманітарні заходи Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Підтримка надається в рамках проекту «Захист і допомога внутрішньо переміщеним та іншим вразливим особам, які потерпають від кризи в Україні».

Німеччина у формі нинішнього гранту вкотре нарощує розмір своєї допомоги населенню України. Надавши лише у 2017 році понад 26 мільйонів євро фінансової підтримки діяльності УВКБ в Україні, Німеччина залишається найважливішим партнером України у сфері гуманітарної допомоги. 

Загалом же по всьому світу Німеччина надає підтримку проектам гуманітарної допомоги на рівні 1,4 мільярда євро.