Фінансової підтримки реформованим редакціям цьогоріч не буде - НСЖУ

У державному бюджеті України на 2017 рік видатки на державну підтримку реформованим редакціям не передбачені.

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

"Таку відповідь надало Міністерство фінансів Державному комітету телебачення і радіомовлення, який направив на розгляд відповідну постанову Кабміну "Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили на запит НСЖУ у Держкомтелерадіо, було надано також узгоджені пропозиції Мінфіну до проекту змін держбюджету на 2017 рік, згідно з якими пропонувалося закласти 8 млн 700 тис. грн на державну підтримку видань (по 50 тис. грн на одну редакцію, розрахунково на 174 видання).

Читайте також: Арешт журналіста Асєєва підтвердили у Росії - НСЖУ

Пропозиції Держкомтелерадіо підтримали Міністерство інформаційної політики, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова, із зауваженнями погодило проект постанови Мінекономрозвитку, а Мінфін - не підтримав. Зрештою, при голосуванні у парламенті змін до державного бюджету України на 2017 рік поправка про фінансову підтримку реформованим газетам не розглядалася.

"Фінансова підтримка є важливою для реформованих видань, особливо тих, що видаються у маленьких містах або селищах, де досить важко залучати рекламні кошти і швидко стати на ноги. Тим більше, що на початковому етапі реформи влада декларувала свої наміри допомоги газетам, що йдуть у роздержавлення. І це є зобов’язання, прописане у законі про реформування. Сподіваємося, допомога буде реальною, а не декларативною", - коментує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

За повідомленням Держкомтелерадіо, відповідні пропозиції вже надано Мінфіну при формуванні проекту державного бюджету України на 2018 рік.