Уряд України поінформував Раду Європи про хід розслідування нападу на бердянських журналістів

Уряд України поінформував Раду Європи про хід розслідування нападу на бердянських журналістів

Укрінформ
Український уряд поінформував Раду Європи про хід розслідування нападу на бердянських журналістів у 2016 році.

Про це Укрінформу повідомили в Національній спілці журналістів України.

Зокрема, як зазначили в НСЖУ, на ресурсі Платформа Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів з'явилася офіційна відповідь уряду України щодо розслідування нападу на тележурналіста ТРК "Юг" Володимира Головатого та телеоператора у Бердянську.

У повідомленні зазначається, що 10 червня 2016 року цей випадок було внесено у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Справу було об'єднано із ще однією справою про напад на журналіста Анатолія Кириленка. Хід досудового розслідування розглядався на оперативній нараді за участі керівництва обласної прокуратури 9 березня 2017 року. Досудове розслідування продовжується під контролем прокуратури. А міністр інформаційної політики України Юрій Стець особисто контролює хід справи у співпраці з Національною спілкою журналістів України.

Декларується також, що всі порушення прав журналістів мають бути належним чином розслідувані. "Українська влада засуджує будь-які напади на журналістів під час виконання своїх професійних обов'язків і закликає всі відповідні органи дати належну оцінку таким фактам", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в липні 2016 року сталося відразу кілька брутальних нападів та побиття знімальної групи телеканалу "Юг". Журналісти підписали звернення до Генпрокуратури щодо нерозслідування цих випадків. Національна спілка журналістів України також неодноразово порушувала питання про ці злочини перед владою і правоохоронними органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-