Mobileye допоможе Україні підвищити безпеку на дорогах

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян домовився про співпрацю у сфері дорожнього руху з одним із провідних гравців на ринку безпілотних технологій - компанією Mobileye. 

Про це урядовець повідомив на своїй сторінці у Facebook

"У суботу вже в Києві зустрівся з компанією Mobileye, яку нещодавно придбала Intel за 15 млрд дол. Домовилися про співпрацю у сфері безпеки дорожнього руху і автономних автомобілів", - написав Омелян.

Як повідомлялося, Mobileye займається розробкою сенсорів, камер переднього і заднього виду для автопілота. Серед її клієнтів 27 автовиробників, включаючи 10 програм з виробництва з Audi, BMW та іншими. Раніше ізраїльська компанія поставляла також обладнання для автопілота Tesla.

Intel Corporation - найбільша у світі компанія-виробник напівпровідникових елементів та пристроїв, найбільш відома як розробник та виробник x86-серії мікропроцесорів, процесорів для IBM-сумісних персональних комп'ютерів.

Заснована у 1968 році як Integrated Electronics (англ. інтегрована електроніка), розташовується у Санта Кларі, США. Intel також виробляє процесори для вбудованих систем та інших приладів, які відносяться до комунікацій та новітніх технологій.