Уряд продовжив на місяць бронювання працівників підприємств

Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою уряду №76.

Як повідомила пресслужба Міністерства економіки, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року, передає Укрінформ.

Зазначається, що продовження стосується тих відстрочок, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично.

Наголошується, що 18 травня 2024 року набуде чинності закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних. Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, зараз Кабінет Міністрів працює над розробкою відповідних урядових актів.

Читайте також: У Міноборони пояснили, хто з держслужбовців підпадає під бронювання

«Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони і населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами», - зазначив Фоменко.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам внести оновлену та більш справедливу постанову про бронювання, а також визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури.

Читайте також: Уряд продовжив на місяць термін бронювання залізничників

Поки основним документом для бізнесу залишається Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою Кабміну від 30 грудня 2022 року №148.