Держспоживслужба перевірятиме впровадження програми «Доступні ліки»

Держспоживслужба щомісяця аналізуватиме реалізацію лікарських засобів (обсяг, ціни, торговельні надбавки), які увійшли до програми "Доступні ліки".

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відповідно до доручення Кабінету міністрів, Держпродспоживслужба долучилася до урядової програми «Доступні ліки» в частині проведення постійного моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які внесено до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого наказом МОЗ України від 03.04.2017 № 360, шляхом отримання інформації від суб’єктів господарювання, які беруть участь у програмі «Доступні ліки»", - йдеться у повідомленні.

Головні управління Держпродспоживслужби в областях та Києві контролюватимуть правильність застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін та запобігатимуть випадкам порушень державної дисципліни цін на лікарські засоби.

Як повідомляв Укрінформ, програма «Доступні ліки» стартувала в Україні 1 квітня. Пацієнти можуть безкоштовно або з невеликою доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.