Стартує проект із адаптації законодавства у сфері фітосанітарії до норм ЄС

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України 24 квітня відбудеться конференція-відкриття проекту технічної допомоги Twinning, спрямованого на адаптацію законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин.

Проект, бюджет якого складає 2 млн євро, триватиме 21 місяць, повідомляє Мінагрополітики.

"Завдання проекту Twinning - сприяти реформам в Україні у галузі засобів захисту рослин, здоров’я рослин, використання та контролю за використанням пестицидів для кращої охорони здоров’я людини та захисту довкілля шляхом ознайомлення з передовим європейським та світовим досвідом, посилення інституційної спроможності відповідних органів, державних лабораторій та інспекційних служб", - йдеться у повідомленні.

Бенефіціаром проекту визначена Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

З європейського боку за реалізацію проекту відповідатиме консорціум країн-членів ЄС на чолі з Латвією, та Німеччиною і Литвою у якості молодших партнерів. Зокрема, від Євросоюзу партнерами проекту виступають: Латвійська служба захисту рослин, Федеральне Міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL), Інститут Юліуса Кюна (Німеччина), Литовська державна служба рослин при Міністерстві сільського господарства.