Аграрний товарообіг між Україною та Єгиптом досягнув $1 млрд

За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною та Єгиптом вже досяг $ 1 млрд. Проте Україна та Арабська Республіка Єгипет (АРЄ) мають потенціал для збільшення обсягу двосторонньої торгівлі.

Про це заявила заступник міністра агрополітики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час Українсько-Єгипетського бізнес-форуму та засідання Українсько-Єгипетської ділової ради, за участю посла АРЄ в Україні та представників єгипетської частини Українсько-Єгипетської ділової ради та єгипетських компаній.

«За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною та Єгиптом вже досяг $ 1 млрд. Основними продуктами українського експорту до єгипетського ринку стали зернові та олійні культури. Ця країна є головними «воротами» для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Ми зацікавлені не лише в диверсифікації товарної структури нашого експорту до Єгипту, але й у збільшенні імпорту якісної продукції, в якій в нас є потреба, з Єгипту», - заявила Трофімцева.

Зі свого боку посол АРЄ в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Алі запевнив, що єгипетська сторона зацікавлена не тільки у розвитку торгівлі між Україною та Єгиптом. Посол зазначив, що основними напрямками для плідної співпраці можуть стати інвестування в українське аграрне виробництво, туристична галузь, спільні наукові проекти, розвиток співпраці на рівні урядів та проведення спільних торговельних місій.