СОТ почала розглядати скарги України на Росію

СОТ почала розглядати скарги України на Росію

Укрінформ
Світова організація торгівлі (СОТ) розпочала створення експертної групи щодо скарги України на обмеження Росією імпорту вагонів і залізничного устаткування з України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Як зазначається, вимогу щодо ініціювання розслідування Україна направила до СОТ ще в листопаді 2015 року. До суперечки приєдналися Японія, США, ЄС, Китай, Індонезія та Сінгапур.

«Це ще один крок у контексті нашої комплексного протидії російській торговій агресії в рамках СОТ. Ми впевнені у своїй позиції і докладемо всі зусилля, щоб Орган з вирішення суперечок (ОРС) прийняв позитивне рішення, а РФ припинила застосування неправомірних заходів щодо обмеження українського імпорту», - заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська.

За даними міністерства, російські сертифікаційні органи в 2014 році почали масово зупиняти дію раніше виданих сертифікатів відповідності українських виробників, а також без достатніх підстав обмежили видачу нових сертифікатів.

У жовтні 2015 року в ОРС був поданий запит на проведення консультацій з РФ щодо імпорту залізничних вагонів та іншого обладнання з України.

У грудні того ж року відбулися консультації з РФ в рамках спору, однак сторони не прийшли до прийняття взаємоприйнятного рішення, Росія не скасувала обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-