Укрнафта вирішила з 1 жовтня підвищити зарплати працівникам

Керівництво ПАТ «Укрнафта» ухвалило рішення підвищити на 15% оклади і тарифні ставки працівникам компанії. Підвищення відбудеться з 1 жовтня поточного року.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Менеджмент ПАТ «Укрнафта» продовжує процес реструктуризації, спрямований на підвищення ефективності та конкурентоспроможності компанії, в тому числі на побудову оновленої системи оплати праці. У межах цього процесу керівництво ПАТ «Укрнафта» ухвалило рішення підвищити на 15% оклади і тарифні ставки працівникам компанії. Крім того, для співробітників робітничих професій вводиться тимчасова додаткова щомісячна виплата в розмірі 15% від місячного доходу", - йдеться у повідомленні.

Підвищення зарплат відбудеться з 1 жовтня поточного року і торкнеться працівників усіх структурних одиниць компанії і апарату управління (за винятком відділень реалізації нафтопродуктів і управління з виробництва аміаку НГВУ «Полтаванафтогаз»). У співробітників відділень реалізації нафтопродуктів і управління з виробництва аміаку НГВУ «Полтаванафтогаз» підвищення відбудеться в грудні, одночасно з підвищенням мінімальної заробітної плати в країні. Це рішення не стосується співробітників, які працюють на умовах індивідуальних трудових угод.

«Укрнафта» сильно відстає від середньогалузевих показників як за рівнем оплати праці, так і за продуктивністю праці. Ми почали реструктуризацію структурних одиниць, і перегляд рівня зарплат є частиною проекту по трансформації компанії. Водночас треба розуміти, що без досудової санації майбутнє «Укрнафти» і добробут наших працівників опиниться під загрозою», - зазначив голова правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс.

Зазначається, що середньомісячна зарплата в ПАТ «Укрнафта» за 6 місяців 2016 року становила 6662 грн.

Це друге підвищення заробітних плат у компанії у поточному році, в травні тарифні ставки і оклади зросли на 5%.

Нагадаємо, згідно з контрактом Роллінса, його зарплата становить 500 тисяч доларів у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року складе 2% від суми чистого прибутку «Укрнафти». Роллінса і членів його сім'ї забезпечать медстраховкою, відшкодуванням витрат на проживання в Києві (5 тисяч доларів) і службовим авто. Також у контракті прописано зобов'язання компанії виплатити борги держави, в тому числі по дивідендах.

Борг Укрнафти перед бюджетом за підсумками першого півріччя 2016 року перевищив 15 мільярдів гривень.