Укрнафту зобов’язали сплатити дивіденди всім акціонерам

Укрнафту зобов’язали сплатити дивіденди всім акціонерам

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) зобов'язала ПАТ «Укрнафта» здійснити виплату дивідендів всім акціонерам до кінця 2016 року, які мають на це право за останні три роки.

Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

"Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні, яке відбулось 18 серпня 2016 року, прийняла рішення щодо усунення ПАТ «Укрнафта» порушень законодавства на ринку цінних паперів та виплати дивідендів всім акціонерам до кінця 2016 року, які мають на це право за останні три роки", - йдеться в повідомленні.

У Нацкомісії зазначають, що до них протягом 2010-2015 років надходили чисельні скарги акціонерів ПАТ «Укрнафта» щодо порушення їх прав на отримання дивідендів за результатами діяльності товариства у 2006-2014 роках. Загальними зборами акціонерів ПАТ «Укрнафта» приймались рішення щодо розподілу прибутку та виплати дивідендів, однак комісією встановлено, що товариство здійснило виплату дивідендів за 2006-2014 роки не всім акціонерам, які мали право на їх отримання.

Комісія наголошує, що така дивідендна політика компанії негативно впливає не лише на її інвестиційну привабливість, а і в цілому погіршує інвестиційний клімат країни та шкодить інтересам держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-