Гроші вкладникам "Хрещатика" почнуть повертати за тиждень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) розпочне виплати вкладникам ПАТ "КБ "Хрещатик" на кілька днів пізніше оголошеної раніше дати, але виключно у визначені законодавством терміни.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"У співпраці з Київською міською державною адміністрацією (далі - КМДА) з метою максимального збереження активів банку, Фонд опрацьовує можливість виведення ПАТ "КБ "Хрещатик" з ринку із залученням інвестора. У зв'язку із цим виплати вкладникам ПАТ "КБ "Хрещатик" розпочнуться на кілька днів пізніше оголошеної раніше дати, але виключно у визначені законодавством терміни", - йдеться у повідомленні.

У Фонді гарантування наголошують, що Реєстр вкладників ПАТ "КБ "Хрещатик" повністю опрацьований і Фонд готовий розпочати виплати коштів у межах гарантованої суми відшкодування. Необхідні кошти зарезервовані для виплат і Фонд готовий перерахувати їх у визначені банки-агенти, з якими вже підписано відповідні договори.

Виплати коштів вкладникам за договорами, термін дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки) розпочнуться не пізніше 30 робочих днів з дня початку процедури виведення Фондом банку з ринку, тобто не пізніше 18 травня 2016 року.