Ювілейний «Зелений Тиждень» у Берліні встановив рекорд

Фото

Знаменита сільськогосподарська виставка «Зелений Тиждень», що завершилася в неділю у Берліні, підтвердила цього року статус провідної світової платформи для сільськогосподарського діалогу.

Цифри, які характеризують ювілейну виставку, кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомили в її оргкомітеті. 

«Цього року нашу виставку і форуми, що проводилися в її рамах, відвідала рекордна кількість гостей - майже 400 тисяч із понад 100 країн світу, серед яких керівники галузі. Вона підтвердила статус провідної у світі експо у сфері сільського господарства, продовольства та садівництва», - розповіли в оргкомітеті.

Зокрема, участь у виставці взяли 1660 експонентів із 65 країн, які представили свою продукцію на площі 118 тис. кв. м. Країною-партнером цього року була Марокко.

Україна другий рік поспіль не мала національного стенду, проте силами ініціативних груп було організовано ресторани національної кухні.

Міністр агрополітики і продовольства України Олексій Павленко запевнив кореспондента агентства в тому, що наступного року країна постарається гідно представити себе на цьому форумі, у тому числі і за допомогою спонсорських коштів європейських партнерів.

Вперше не мала національного павільйону Росія.

Щодня виставку відвідували близько 10 тисяч осіб. Середньостатистичний гість залишив на стендах, де вдосталь пропонувалися національні напої та продукти, 121 євро (у 2015 році показник був 117 євро). Загальна сума продажів досягла 47 млн євро.

«Зелений Тиждень» проводиться з 1926 року, за весь цей час відбулася 81 виставка. Наступна пройде з 20 по 29 січня 2017 року.