Мінагрополітики підтвердило сліди сальмонельозу, але не в яйцях

Держветфітослужба виявила збудників сальмонельозу в посліді пташників філії «Птахофабрики «Авіс» ПАТ «Птахогосподарство «Червоний прапор», яка експортувала яйця в Ізраїль.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

«У пробах посліду окремих пташників цього підприємства (філія «Птахофабрики «Авіс» ПАТ «Птахогосподарство «Червоний прапор». - Ред.) виділено збудник Salmonella Enteritidis», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Держветфітослужбою були негайно вжиті заходи щодо обмеження обігу яєць з указаних пташників та проведено профілактичні заходи на підприємстві. 

«На сьогодні ситуація локалізована, не існує загроз для життя та здоров'я людей», - зазначили в Мінагрополітики.

При цьому, в міністерстві наголошують, що у відібраних зразках яєць указаної філії збудників сальмонельозу виявлено не було.

Також повідомляється, що з метою упередження можливих ризиків для українських виробників та експортерів курячого яйця Держветфітослужбою була ініційована нарада з основними учасниками ринку. Виробники зобов'язалися провести додатковий аудит власних потужностей із залученням фахівців державної ветеринарної медицини.

Нагадаємо, підставами для дослідження яєць була інформація від ветеринарних органів Держави Ізраїль про нібито виявлену бактерію сальмонели у партії яєць, які експортувалися з філії «Птахофабрики «Авіс» ПАТ «Птахогосподарство «Червоний прапор». 

Фото: agropravda.com