СКУ планує обговорити із Зеленським закон про Пласт

Ексклюзив

Світовий Конгрес Українців вважає, що Верховній Раді запропонують доопрацьований закон про Пласт.

Таке сподівання в коментарі Укрінформу висловив президент СКУ Павло Ґрод.

"Щодо рішення Президента не прийняти закон про Пласт, ми вважаємо, що це була помилка. Але ми все ж таки надіємося, що Президент перепрацює цей закон і знову запропонує його як закон Верховній Раді", - заявив Ґрод.

Він нагадав, що СКУ зробив офіційну заяву з цього приводу.

"Ми вважаємо, що Пласт і інші молодіжні організації, спілки української молоді повинні мати підтримку українського уряду, оскільки це дійсно виховує, будує свідомих українців всюди по світі – і в Україні, і в діаспорі за кордоном", - зауважив очільник Конгресу.

Він переконаний, що без таких молодіжних організацій сьогодні не було би провідників, які керують організаціями українців у діаспорі.

"Такі організації обов’язково треба підтримувати. Тому ми будемо співпрацювати з Президентом", - пообіцяв Ґрод.

За його словами, керівництво СКУ планує ближчим часом зустрічатися із Зеленським і будуть з ним це питання обговорювати. В цілому, за оцінкою керівництва СКУ, Президент Зеленський добре розуміє потреби діаспори та дуже позитивно налаштований до співпраці.

Читайте також: Керівництво СКУ зустрілося в Берліні з представниками українських організацій Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня Верховна Рада ухвалила закон "Про державне визнання і підтримку Пласту — Національної скаутської організації України". "За" проголосували 228 народних депутатів. 4 вересня Президент Володимир Зеленський повернув Верховній Раді закон про державне визнання "Пласту" зі своїми пропозиціями.

Читайте також: Зеленський назвав причину ветування закону про Пласт

Як відомо, Пласт – національна скаутська організація України, мета якої – сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді. Рух виник услід за англійським, німецьким та іншими національними молодіжними рухами в 1911 році. На сьогодні Пласт діє у 8 країнах світу (зокрема, у США, Аргентині, Канаді, Австралії, Великій Британії, Німеччині, Польщі, Словаччині) та об'єднує пластунів України й української діаспори. Більшість українців світової діаспори виховувалась у Пласті.

В Україні Пласт є найбільшою молодіжною організацією. На сьогодні 118 її осередків діють у всіх областях держави.

Пласт активно співпрацює з органами державної влади та громадськими організаціями, реалізуючи різноманітні соціальні та виховні програми. Протягом року пластуни проводять понад 100 виховних таборів різної спеціалізації, організовують заходи соціально-культурного та виховного спрямування.