УККА закликає українців проголосувати 21 квітня

Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) звернувся до громадян України із закликом взяти участь у другому турі президентських виборів в Україні.

Про це йдеться у заяві УККА.

«Представляючи українців у Сполучених Штатах, УККА переконаний, що виборці грають важливу роль у формуванні свого уряду та в свою чергу - свого майбутнього.  Тому просвітянська праця була і продовжує бути фундаментом роботи УККА в Україні. Таким чином, УККА закликає кожного українця проголосувати на вирішальних виборах другого туру президентських виборів 21-го квітня. Голосування - це моральний обов'язок кожного українця», - йдеться у заяві.

Зазначається, що від часу свого заснування в 1940 році Український Конґресовий Комітет Америки постійно підтримував і підтримує змагання України до її свободи і незалежності, адже  «демократична, суверенна Україна не лише в інтересах національної безпеки США, але й може служити як захисник свободи і стабільності у регіоні».

Як йдеться у заяві, майже 80 років УККА працює над тим, щоб Україна була прийнята як рівна серед рівних у міжнародній спільноті вільних держав. «Сьогодні, після п'яти років невпинної російської агресії в Україні, багатовікове прагнення українців до вічної незалежності випробовується ще раз. Ці вибори надзвичайно важливі: від них залежатиме дальше існування України як незалежної держави», - наголошується у заяві.

Зазначається, що УККА «не підтримує жодного кандидата, але схвалює політичні позиції, які сприяють міжнародним нормам і є найкращими і в інтересах України». Серед них - утримання сильної армії, здатної зупинити іноземних загарбників;  втримати територіальну цілісність України; підтримувати курс на інтеграцію до НАТО та ЄС; зміцнення ринкової економіки; захист основних прав і свобід людини; затвердження української, як державної мови України

В УККА зауважили, що голосування - це шлях до міцної, більш енергійної демократії.

«Голосування є одним з найбільш важливих прав і обов'язків громадян країни.  Таким чином, голосуйте за кандидата, чиї позиції Ви підтримуєте, Ваш голос 21 квітня є вирішальним! Голосування - це моральний обов’язок кожного українця - майбутнє України залежить від Вас!», - наголошується в заяві.

Як відомо, Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) є неприбутковою, безпартійною громадською організацією, яка представляє інтереси українців у Сполучених Штатах Америки з 1940 року. 

Фото: Укрінформ, УККА