У річницю катастрофи на ЧАЕС діаспора закликала світ визнати Росію спонсором тероризму

Світовий конгрес українців (СКУ) разом з українцями всього світу та Україною 26 квітня вшановує пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС та ще раз закликає демократичну міжнародну спільноту твердо підтримувати Україну та визнати РФ державою-спонсором тероризму.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

«Через майже чотири десятиліття Росія знову погрожує світові ядерною катастрофою. З моменту початку повномасштабної війни проти України в лютому 2022 року російські солдати окупували та пошкодили Чорнобильську АЕС і взяли під контроль Запорізьку АЕС – найбільший ядерний енергетичний об’єкт Європи», – нагадали в діаспорній організації.

Президент СКУ Павло Ґрод закликає міжнародну спільноту притягнути Росію до відповідальності за її злочини та підтримати Україну в час, коли їй загрожує чергова потенційна ядерна катастрофа.

«У День пам’яті Чорнобильської катастрофи ми ще раз закликаємо демократичну міжнародну спільноту твердо підтримувати Україну та притягнути російську державу-агресора до відповідальності, визнавши її державою-спонсором тероризму, запровадивши каральні санкції проти її ядерноенергетичного сектору та передавши заморожені російські активи в Україну», – сказав він.

Пан Ґрод наголосив, що цивілізований світ має зробити все, щоб путінський режим – найбільший сучасний виклик глобальному миру та безпеці, був повалений. Тільки тоді запанує мир в Україні та Європі.

Нагадаємо, у 38 річницю катастрофи на ЧАЕС Президент України Володимир Зеленський закликав світ тиснути на РФ для звільнення Запорізької АЕС.