На книжковому ярмарку в Буенос-Айресі представили український стенд

Фото

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Аргентині.

Посол Юрій Клименко, звертаючись до гостей, з приємністю відзначив, що присутність України на такому престижному міжнародному заході є чудовою нагодою у черговий раз продемонструвати Латинській Америці багатство української мови, літератури, культури та традицій.

Пан Клименко подякував представникам української громади Аргентини, зокрема, Українській центральній репрезентації, її керівнику доктору Педро Лилику, його Заступниці пані Марії Зінько та особливо – пані Ані Марії Лівші, та кожному залученому до створення та функціонування Українського стенду, за їхні наполегливі зусилля із забезпечення участі України у цій, одній з найважливіших культурних подій регіону.

Також під час 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі, проходитимуть такі заходи, присвячені Україні:

28 квітня о 16:00 – презентація книжок: «Повернення України: про державу та національну ідентичність» авторства Поля Роберта Магочі та «Соломія Крушельницька: українка, що завоювала серце Аргентини» авторства Роксолани Гнатюк;

4 травня о 16:30 – захід для дітей «Пізнай українську культуру очима дітей»;

10 травня о 16:00 – конференція на тему «Культура як символ опору і стійкості в Україні»;

12 травня о 17:30 – «День України».

Нагадаємо, на Брюссельському книжковому ярмарку було представлено стенд з українськими книжками під гаслом «Крихкість існування (Fragility of existence)».

Фото: посольство України в Аргентині / Фейсбук