Діаспора закликає Канаду негайно розширити санкції проти Росії через Азов

Члени української громади Канади розіслали усім канадським депутатам та сенаторам листи із закликом покарати Росію за ескалацію у Керченській протоці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла організатор акції Антоніна Кумка.

Серед можливих дій, канадським законодавцям пропонується: запровадити економічні санкції проти верховного керівництва РФ, у тому числі Володимира Путіна; надати Україні летальну зброю; застосувати “акт Магнітського” до фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із керівництвом Росії; і виключити РФ із Канадської ділової асоціації в Росії та Євразії.

У листі, текст якого є в розпорядженні Укрінформу, також коротко розповідається про напад ВМС РФ на українські судна в Керченській протоці та закликається відреагувати на ці дії невідкладно.

Як повідомлялося, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" були обстріляні противником і втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

Читайте також: У Німеччині прокоментували ескалацію в Азовському морі

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.