У Японії запрацював 23-й хаб мережі українських освітніх хабів

У Японії запрацював 23-й хаб мережі українських освітніх хабів, які працюють з початку повномасштабного вторгнення як в Україні, так і в інших країнах світу.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

«Наше стратегічне завдання – зберегти людський капітал нашої держави. Тому Міністерство освіти і науки України ініціювало створення мережі українських освітніх хабів, місія якої підтримувати українців, які виїхали за кордон, зберігати їхні звʼязки з рідною країною та допомагати адаптуватися на новому місці. Завдяки роботі хабів українські діти мають можливість надолужувати освітні втрати й продовжувати здобувати освіту за українською державною програмою в школах-партнерах. На базі хабів жінки мають змогу опанувати компетентності, які потрібні на ринку праці, щоб фінансово забезпечувати себе та своїх дітей», – сказав заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

На базі українського освітнього хабу в Японії проходитимуть тренінги, майстер-класи, вебінари та інші корисні заходи для понад 2 000 українців, які вимушено переїхали до Японії після початку війни.

Український освітній хаб у Японії створили в партнерстві з українською громадською організацією в Японії – Асоціацією японсько-української дружби НПО «Краяни». Заходи будуть проводити як онлайн, так і в офлайн.

Як повідомлялося, для українців безоплатно вже доступні навчальні програми з вивчення української та англійської мов, з надолуження освітніх втрат, а також програми з профорієнтації та психосоціальної підтримки.