Клімкін подякував українській діаспорі за підтримку у протистоянні Росії

Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував українській діаспорі за підтримку в протидії російській агресії.

До закордонних українців він звернувся під час офіційного відкриття 11-го Світового конгресу українців у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі, саме ми всі, змогли зупинити Росію. Але Росія не зупиниться. Вона не зупиниться ні сьогодні, ні завтра. Саме існування вільної єдиної, соборної і демократичної України ніяк не пасує до існування російського режиму. Тому ми маємо працювати далі», - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Клімкін про ескалацію на Азові: Це абсолютно новий рівень агресії

Він також закликав діаспорян не зупинятися у цій підтримці.

«Ніяк не час зупинятися. В Європі є багато друзів Путіна, є взагалі «корисні ідіоти». Нам потрібно йти вперед. Нам потрібні саме спільні зусилля, і ми маємо донести до наших друзів і партнерів не тільки політичну нашу позицію - ми маємо донести нашу емоцію, емоцію українську, чому ми це робимо, чому для нас це так важливо... І це ми можемо зробити тільки разом», - сказав глава МЗС.

Читайте також: Російський прикордонний корабель протаранив український буксир на Азові

Водночас Клімкін наголосив, що 70 років Україна і закордонна громада були розділені муром і з цим треба покінчити. Він подякував керівництву СКУ за те, що воно це розуміє.

«Є феномен світового українства. Він є єдиним», - зазначив Клімкін.

Під час церемонії відкриття конгресу відбулося вручення медалей св. Володимира Великого.

Як повідомила голова Організаційного комітету ХІ Конгресу СКУ - перший заступник президента СКУ Ярослава Хортяні, 26 та 27 листопада відбудуться робочі сесії конгресу, які пройдуть у "Президент готелі". Делегати обговорять низку актуальних питань, а також працюватимуть над розробкою стратегії ефективного розвитку СКУ. Крім того, учасники дадуть оцінку роботі керівництва СКУ та оберуть новий провід Світового конгресу українців.