Діаспора просить Чорногорію допомогти Україні вступити до НАТО

Президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час візиту до Чорногорії закликав керівництво держави посприяти наданню Україні перспективи членства у НАТО.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі СКУ.

"Євген Чолій закликав Чорногорію, як найновішого члена НАТО, підтримати євроатлантичну інтеграцію України, а зокрема надання їй Плану дій щодо членства в Альянсі", - заявили у прес-службі.

Окрім цього, Чолій подякував Чорногорії за підтримку територіальної цілісності України та запровадження санкцій проти Росії. "Наголосивши на спробі державного перевороту в Чорногорії під час парламентських виборів у 2016 році за участю російських сил, президент СКУ закликав Чорногорію до підтримки України в справі зниження втручань Російської Федерації у майбутні президентські і парламентські вибори в Україні", - зазначили у СКУ.

Читайте також: Президент Латвії - про курс України до ЄС і НАТО: Ми чекаємо на вас

Чолій також закликав офіційну Подгорицю "підтримати українську громаду й допомогти у реалізації її цілей". "Світовий конгрес українців висловлює свою підтримку українській громаді у Чорногорії та сподівається, що вона найближчим часом створить організацію, яка представлятиме її інтереси", - зауважив президент СКУ.