СКУ закликав підтримати українських політичних в’язнів

Світовий конгрес українців просить діаспору закликати до звільнення всіх українських та кримськотатарських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на інтернет сторінці СКУ.

«Міжнародне співтовариство має висловити свою позицію щодо цього та посилити тиск на РФ з метою звільнення політв’язнів. Оскільки Росія готується приймати Чемпіонат світу з футболу 2018 р, ми повинні впевнитися, що справжня подоба Російської Федерації, у тому числі її військові дії проти суверенних країн та грубі порушення прав людини, не буде прихована», - наголошується у заяві.

Читайте також: Світове українство вимагає притягнути Росію до відповідальності за МН17

В СКУ нагадали, що 1-2 червня 2018 р. українці по всьому світу виступлять на захист режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування у знак солідарності із іншими політичними в’язнями.

«Приєднуйтесь до дій у своїй громаді! Покажіть українським та кримськотатарським політв’язням, що вони не самотні!», - зазначили в СКУ.

Читайте також: Українська діаспора закликає не згортати санкції проти Росії

Як відомо, наразі більше 60 українців, у тому числі кримських татар, незаконно утримуються за безпідставними та політично вмотивованими звинуваченнями у Російській Федерації та Криму. На території Донбасу Російська Федерація утримує 100 заручників, які зазнають від окупаційного режиму тортур та принижень.