Українська діаспора закликає не згортати санкції проти Росії

Українська діаспора закликає не згортати санкції проти Росії

Укрінформ
Обмежувальні заходи проти Росії повинні продовжуватися до повного відновлення територіальної цілісності й суверенітету України.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство продовжувати чинити тиск на Російську Федерацію, поки вона не деокупує Крим та не виведе свої війська з Донбасу», - сказав Чолій.

Читайте також: ФРН не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії

У зв'язку із цим він привітав рішення ЄС розширити санкції проти Росії за «вибори» в Криму.

«СКУ вітає запровадження обмежувальних заходів проти осіб, які порушують територіальну цілісність та суверенітет України», - наголосив президент Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС у понеділок запровадила санкції проти п’яти осіб, причетних до проведення незаконних виборів президента Росії на території анексованого Криму.

Читайте також: ЄС розширив санкції проти Росії за "вибори" у Криму - Порошенко

Як відомо, нині обмежувальні заходи ЄС, які включають візові заборони та заморожування активів, застосовані проти 150 осіб та 38 установ, відповідальних за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України.

До списку входять, зокрема, й наближені до режиму Володимира Путіна особи, включаючи високопосадовців центральних органів влади та олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-