У Страсбурзі вшанували пам'ять загиблих на Майдані

Фото

Українці у Страсбурзі вшанували пам'ять українських героїв, які віддали своє життя на Майдані під час Революції Гідності.

Захід відбувся біля Зірки Небесної сотні, яку було встановлено у жовтні минулого року біля Палацу Європи у Страсбурзі, де на цьому тижні відбувається сесія ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна цими днями відзначає четверту річницю Революції Гідності, вшановує пам'ять героїв, загиблих на Майдані. Серед перших - Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Ми зібралися тут, щоб віддати шану нашим Героям Небесної сотні біля Зірки, яку ми відкрили на честь Небесної сотні тут, біля Палацу Європи у Страсбурзі», - заявили організатори заходу - представники асоціації «ПромоУкраїна».

Читайте також: Президент вшанував пам'ять загиблих під час Революції гідності Нігояна і Жизневського

На Зірці викарбувані слова з поеми «Кавказ» Тараса Шевченка. Саме ці слова колись цитував Сергій Нігоян: «Борітеся - поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

Присутні запалили свічки, помолилися за упокій душ загиблих Героїв Небесної сотні, вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.