Гройсман відзначив внесок діаспори у розвиток України

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав українців з початком Інавгураційного економічного форуму "Підтримка економічного розвитку України: співпраця між урядом та діаспорою".

Привітання Прем'єр-міністра озвучив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вітаю з початком економічного форуму. Цьогоріч ми відзначаємо знаменну дату: 50 років від часу заснування Світового конгресу українців, який уже півсторіччя представляє інтереси української діаспори 53 країн світу", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що історія СКУ є невід'ємною частиною української історії.

"Всі зусилля світового українства спрямовані на відродження та розвиток культури, мови, історії, літератури, мистецтва, а також побудову економічно розвиненої правової України", - переконаний Прем'єр.

Крім того, відчутною стала допомога діаспори у боротьбі с агресією Російської Федерації.

"Сьогодні ми поглиблюємо співпрацю української влади та світового бізнесу. Подальший економічний розвиток України неможливий без поглиблення нових ділових контактів, залучення інвестицій та визначення оптимальних шляхів взаємовигідного співробітництва", - наголосив Гройсман.

Читайте також: Співпрацю уряду та діаспори обговорюють на економічному форумі в Києві

Він додав, що уряд України докладатиме усіх зусиль для реалізації проектів, які народжуються під час економічних форумів.