Нещодавно знайдену картину Клімта виставлять на аукціон

Картина австрійського художника Густава Клімта, яку вважали втраченою протягом 100 років і нещодавно віднайшли, буде продана на аукціоні у Відні.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Вартість картини оцінюється у 50 млн євро (53 млн доларів).

Незавершену картину "Портрет фройляйн Лізер" Клімт розпочав писати у 1917 році - за рік до своєї смерті. Точаться суперечки про особу жінки на картині. Вважається, що на ній зображена одна з дочок Адольфа або Юстуса Лізерів - братів-промисловців.

Читайте також: Квартиру Карла Лагерфельда продали на аукціоні за €10 мільйонів

Мистецтвознавці Томас Наттер і Альфред Вайдінгер стверджують, що на картині зображена дочка Адольфа Лізера - Маргарита Констанція. Натомість віденський аукціонний дім Im Kinsky, який виставляє твір на торги, припускає, що це може бути одна з двох дочок Юстуса Лізера, дружина якого Генрієтта під час Другої світової війни була депортована нацистами і загинула в концтаборі Аушвіц.

У заяві аукціонного дому йдеться, що точна доля картини після 1925 року була "незрозумілою". Відомо лише те, що вона була придбана в 1960-х роках і перейшла до нинішнього власника через послідовне успадкування.

Особистість нинішніх австрійських власників не розголошується.

Читайте також: У Лондоні на аукціоні Christie’s продадуть одну з найдавніших книг світу

Як повідомляв Укрінформ, аукціонний дім Sotheby`s виставляє на продаж портрет колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчілля.

Фото: Im Kinsky