У Лондоні на аукціоні Christie’s продадуть одну з найдавніших книг світу

У Лондоні на аукціоні Christie’s продадуть одну з найдавніших книг світу

Укрінформ
Єгипетська книга «Кодекс Кросбі-Шоєна», яка вважається однією із найдавніших книг світу, буде виставлена на аукціон Christie’s у Лондоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Книга «Кодекс Кросбі Шоєна» («The Crosby-Schoyen Codex») була написана на папірусі коптською мовою у 250-350 роках нашої ери в одному із перших християнських монастирів. «Кодекс» містить перше послання Петра та Книгу пророка Йони.

Книга має 104 сторінки, написані одним писарем протягом 40 років у монастирі Верхнього Єгипту, кожен аркуш зберігається за органічним склом.

Фото: Christie's Images LTD
Фото: Christie's Images LTD

За оцінками Christie's, ціна видання становить від 2,6 до 3,8 мільйонів доларів США.

Еудженіо Донадоні, старший спеціаліст аукціонного дому Christie's із рукописів Середньовіччя та Відродження, пов’язує збереження книги із сухим кліматом Єгипту. Він додав, що до наших днів дійшла лише невелика кількість книг ІІІ та IV століть.

Читайте також: Рідкісний примірник казок братів Грімм продали на аукціоні за €215 000

«Усі основні знахідки християнських рукописів, які ми мали у XX столітті та наприкінці XIX століття, зосереджені у Єгипті завдяки саме цим кліматичним умовам», – сказав він.

Повідомляється, що торги, на яких планується продати «Кодекс Кросбі Шоєна», відбудуться 11 червня у Лондоні.

Як повідомлялося, у лютому минулого року У Нью-Йорку на аукціон Sotheby’s виставили найстарішу майже повну єврейську Біблію віком понад 1100 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-