Суд залишив батька Брітні Спірс її опікуном

Суддя Вищого суду Лос-Анджелеса підписав у середу розпорядження, яким відмовив у проханні Брітні Спірс про відсторонення її батька Джеймі Спірса від опіки над співачкою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NPR.

Рішення суду пов'язане з попереднім клопотанням адвокатів співачки й не бере до уваги свідчення, з якими Брітні Спірс виступила тижнем раніше в суді.

Як відомо, в листопаді 2020 року суддя Бренда Пенні погодилася включити у перелік опікунів Брітні Спірс приватну фінансову компанію Bessemer Trust. Після цього адвокати зажадали, щоб батька співачки Джеймса Спірса позбавили опікунства. Нинішнє рішення суду стосується саме цього клопотання.

Читайте також: «Приковування» до ліжка і без прогулянок - на Вінниччині виявили порушення у будинку-інтернаті

Водночас нещодавно, 23 червня, Брітні Спірс вперше за 2 роки виступила в суді, зажадавши припинити опіку над собою. Вона заявила, що її примушують працювати, приймати літій, а також забороняють знову завагітніти. Адвокати співачки поки юридично не оформили й не подали в суд її нові вимоги.

Слід зауважити, що в США існує спеціальний опікунський статус (англійською він називається «conservatorship», а опікун, відповідно, — «conservator»). Такі опікуни призначаються судом і контролюють фінансове й особисте життя інших людей із фізичними чи розумовими вадами або людей похилого віку.

Читайте також: Тейлор Свіфт зніметься у новому фільмі Девіда Расела

У 2006-2007 роках після розлучення з чоловіком Кевіном Федерліном Брітні Спірс втратила опіку над дітьми, а також вдалася до кількох дивних учинків. Деякий час вона лікувалася від наркозалежності та була пацієнткою психіатричних лікарень.

У 2008 році, коли Брітні перебувала у психіатричній лікарні, її опікунами призначили батька Джеймі Спірса та адвоката Ендрю Волета. Останній пізніше відмовився від свого статусу.

У 2020 році Брітні Спірс вже просила суд позбавити її батька права опікунства над нею, але тоді їй відмовили. Однак співачка не полишає спроб домогтися свого.