Кінофестиваль у Карлових Варах перенесли через коронавірус

55-й Міжнародний кінофестиваль в Карлових Варах (Чехія) відбудеться 20-28 серпня 2021 року, а не 2-10 липня, як планувалося.

Про це повідомляється на сайті кінофестивалю, передає Укрінформ

Причиною перенесення термінів стала ситуація в Чехії щодо COVID-19.

«Наше рішення зробити цей крок було прийнято після консультацій з експертами та ретельного розгляду нинішньої ситуації. Ми сподіваємось, що в найближчі місяці відбудеться значне збільшення кількості щеплень, завдяки чому пандемія буде взята під контроль, що дасть нам змогу провести фестиваль у Карлових Варах у максимально безпечному для гостей та відвідувачів форматі. Звичайно, ми готові дотримуватися всіх чинних норм», - заявив виконавчий директор KVIFF Криштоф Муха.

Читайте також: У Штатах оголосили переможців кінопремії «Золотий глобус-2021»

Водночас художній керівник KVIFF Карел Ох зазначив, що це перенесення не означає довгострокової зміни дати проведення фестивалю в Карлових Варах, який традиційно відбувається на початку липня.

Читайте також: Вийшов міжнародний трейлер українського фільму-учасника 71-го Berlinale

Як повідомлялося, Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах у 2020 році не відбувся у звичному форматі. Натомість улітку було влаштовано спеціальну його версію. Кіномани по всій країні отримали можливість побачити добірку фільмів, які планувалося показати на фестивалі, також відбулися онлайн-дні KVIFF Eastern Promises Days (демонструвалися фільми виробництва Центральної та Східної Європи, Балкан, колишнього Радянського Союзу, Близького Сходу та Північної Африки).