Вийшов офіційний трейлер історичного трилера "Ціна правди" про Голодомор

Відео

Держкіно презентує трейлер фільму "Ціна правди" Аґнєшки Голланд, що розповідає історію про журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу, щоб викрити правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні.

Як повідомляє пресслужба агентства, трейлер розміщено на YouTube-каналі Держкіно.

"У широкий прокат фільм вийде 28 листопада", - ідеться в пресрелізі.

Як зазначається, раніше глядачам було презентовано фрагмент фільму, ексклюзивно опублікований виданням Variety.

Виробництво стрічки здійснене спільно Україною (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно), Польщею (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute) та Великою Британією (Jones Boy Film).

Консультантом проєкту став Тімоті Снайдер - американський історик та письменник, професор Єльського університету - який у своїй монографії “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним” обґрунтував тезу про те, що радянський та нацистський режими знищили близько 14 млн мешканців на території України, Польщі, Білорусі, Прибалтики та в західних областях Росії.

Фільм знімали в Україні, Польщі та Шотландії. В Україні зйомки проходили у Харкові, на найбільшій площі Європи, яку на деякий час спеціально закрили для жителів та гостей міста.

Днями фільм отримав головну нагороду 44-го Фестивалю польських художніх фільмів "Золоті Леви". Крім того, художник-постановник стрічки Гжегож Піонтковскі отримав спеціальний приз за найкращий продакшн-дизайн.

Читайте також: Фільм “Mr. Jones” про Голодомор переміг на кінофестивалі в Польщі

Автор сценарію фільму - Андреа Халупа.

Продюсери - Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа.

У ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Джозеф Моул, Кеннет Кренем, Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська.

Дистриб’ютори - MMD UA та FILM.UA Distribution.

Промокампанія фільму в Україні базується на масштабному соціально-просвітницькому проєкті компанії FILM.UA Group, метою якого є популяризація персони Ґарета Джонса в Україні і світі та збереження пам’яті про Голодомор в Україні 1932-1933 років.