Сумський музей зацікавив археологів, які вивчають Велике розселення слов'ян

Інститут археології НАН України та Сумський обласний краєзнавчий музей уклали угоду про співпрацю у науковій, експозиційній та просвітницькій сферах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор музею Владислав Терентьєв.

«Наш музейний заклад може пишатися своїми археологічними знахідками. І це відзначили в Інституті археології НАН України, з яким у рамках планової теми «Матеріали до археологічного атласу України (слов’яни та їх сусіди в І тис. н. е.)» підписано угоду про співпрацю, яка передбачає спільне вивчення матеріалів пізньоримської доби (ІІІ–V ст.) та епохи Великого розселення слов’ян (V–VII ст.) з колекції Сумського обласного краєзнавчого музею», - зазначив Терентьєв.

За його словами, першим етапом цієї роботи стало опрацювання трьох скарбів VII сторіччя, виявлених на території Сумщини і переданих до фондів музею протягом останніх років.

«Їх дослідженнями займаються разом працівники Інституту археології НАН України та Сумського обласного краєзнавчого музею», - сказав Терентьєв.

На запитання кореспондента Укрінформу, наскільки тривалою буде ця співпраця, він сказав: «Напишіть: довгострокова!».

Читайте також: Справа "скіфського золота": Джапарова сказала, хто представляє в суді кримські музеї

Разом з тим Терентьєв заявив: «Ми відкриті для усіх ЗМІ і готові демонструвати широкому загалу свої скарби. Укрінформ на своїх ресурсах вже давав можливість ознайомитися з деякими з них, і, вважаю, ця практика повинна зберігатися».

Фото: museum.sumy.ua