Red Dot Award: представники українського уряду привітали агентство Banda

Фото

В цьогорічному конкурсі престижної премії Red Dot Award: Communication Design Україна отримала головну нагороду, гран-прі, 4 її проекти потрапили в 58 Red Dot Best of the Best, ще 11 отримали нагороди у різних категоріях.

З такого успіху радіють як організатори конкурсу, так і представники українського уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дуже щасливий, що Україна була настільки успішною в цьому році. У нас змагалися представники понад 40 держав, але ваша країна дійсно була однією з найуспішніших цього разу. Вони представили дуже хороші роботи, чудово попрацювали в плані креативності. А креативність може рости та розвиватися лише в умовах свободи”, - сказав агентству СЕО Red Dot Петер Цек.

Глава Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів Роксолана Стадник у свою чергу в бесіді відзначила, те, що серед 7 нагород, що їх отримало в Берліні рекламне та дизайнерське агентство Banda, яке визнано Агенцію Року, є проект Ukraine Now.

Українська Banda стала агентством року Фото: Ольга Танасійчук

“Це означає, що Ukraine Now живе, що це - визнання наших урядових комунікацій, нашої креативної індустрії та в цілому України як держави”, - говорить Стадник.

За її словами, дуже приємно те, що уряд уперше за 27 років Незалежності прийняв логотип, який і розробила Banda. “Ми намагатимеся, щоби з цим лого асоціювалося все те нове та перспективне, що з”являється в Україні”, - сказала Стадник.

Читайте також: Red Dot Award: українська Banda стала агентством року

Вона подякувала британським колегам, які розробили слоган Ukraine Now і протестували його на робочих групах, у тому числі, в Польщі, в Берліні та в Лондоні, саме цей слоган був сприйнятий аудиторією. Стадник запевнила, що Комісія з популяризації, створена в Мінінформполітики під керівництвом держсекретаря Артема Біденко, буде продовжувати працювати.

“Це тільки початок, початок дуже добрий, і ми сподіваємося в майбутньому на хороші виклики та можливості саме з цим брендом”, - сказала очільниця департаменту.

Сам Артем Біденко зауважив, що за кілька місяців бренд Ukraine NOW вже став впізнаваним, впевнено завойовує позиції для просування українських товарів та послуг на міжнародних ринках. Біденко так прокоментував вручення “Оскару у світі дизайну”: «Це важлива і приємна перемога для України – адже вона вказує на те, що ми рухаємося правильним шляхом, що європейські цінності, стандарти та пріоритети є ключовими. І звичайно ж, це хороший урок стійкості для всіх нас – витримати критику від псевдоекспертів і впевнено іти до перемоги». Він підкреслив, що це досягнення є командним результатом.