У Вінниці нагородили лауреатів премії Коцюбинського

У Вінниці нагородили лауреатів Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив член конкурсної комісії Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського Вадим Вітковський.

“Сьогодні у ході Літературно-мистецького свята “Славетний син Подільської землі” з нагоди відзначення 154-ї річниці від дня народження М.Коцюбинського відбулося нагородження цьогорічних переможців Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського. Ми мали честь вручити їм дипломи та сертифікати на 15 тис. гривень”, - повідомив Вітковський.

За його словами, за першість у номінації “Художня література” нагороджено тернополянку Ганну Осадко за збірку вибраної лірики “Жити просто” та вінничанина Петра Скорука, який переміг в номінації “Науково-популярна література” зі збіркою краєзнавчих матеріалів “Могилівчани”.

Читайте також: Українська комедія "Герой мого часу" виходить у прокат

Загалом цьогоріч за здобуття Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського у номінації “Художня література” змагались 23 твори авторів із усієї України, а в номінації “Науково-популярна література” - 20.

Нагадаємо, Всеукраїнська літературна премія ім. М. Коцюбинського започаткована 1992 року. За час існування її лауреатами стали понад 30 літераторів із різних куточків України. У 2017 році премію здобули Сергій Татчин за збірку вибраної лірики “Пташка” (2016) та Наталка Доляк за роман “Загублений між війнами”.