Стали відомі переможці літературної премії імені Коцюбинського

Фото

На Вінниччині у понеділок конкурсна комісія назвала цьогорічних переможців Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Цього року на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського, комісією визначено 2 номінації «Художня література» та «Науково-популярна література». За результатами 2 етапу голосування в номінації «Художня література» перемогу здобула збірка вибраної лірики тернополянки Ганни Осадко «Жити просто», а в номінації «Науково-популярна література» перемогла збірка краєзнавчих матеріалів вінничанина Петра Скорука «Могилівчани», - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині назвали переможців літературної премії імені Коцюбинського / Фото: http://vin.gov.ua

Зазначається, що у номінації «Художня література» змагались 23 твори авторів з усієї України, а в номінації "Науково-популярна література" - 20.

Читайте також: Сенцова можуть номінувати на премію імені Сахарова

Нагородження лауреатів цьогорічної Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського відбудеться під час традиційної «суботи» М.Коцюбинського у Вінницькому літературно-меморіальному музеї письменника до дня його народження.

Всеукраїнська літературна премія ім. М. Коцюбинського започаткована 1992 року. За час її існування її лауреатами стали понад 30 літераторів з різних куточків України. Нагадаємо, у 2017 році премію здобули Сергій Татчин за збірку вибраної лірики «Пташка» (2016) та Наталка Доляк за роман «Загублений між війнами».