У Держкіно повідомили, коли чекати прем'єру фільму "Пофарбоване Пташеня"

Знято фінальний кадр повнометражного фільму режисера Вацлава Моргоула "Пофарбоване Пташеня", що створюється за однойменним світовим бестселером Єжи Косинського.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Цей момент став кульмінаційною точкою восьмирічної підготовки: два роки зусиль, щоб отримати право на екранізацію, і 17 версій сценарію, розробка яких зайняла три роки, решта часу пішла на пошуки фінансування розробленого проекту. Зйомки відбувалися протягом 16 місяців в Україні, Словаччині, Польщі та Чехії, загалом на 43 локаціях, приблизно 100 знімальних днів, протягом яких було знято 263 сцени, 1520 кадрів та зроблено 3531 дубль", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, фільм, знятий оператором Володимиром Смутним на чорно-білу плівку 35 мм в форматі Cinemascope, перебуває на стадії постпродукції. Всі візуальні та аудіороботи виробники планують завершити до кінця лютого наступного року. Світова прем'єра фільму запланована на травень, а вихід у кінопрокат - на вересень 2019 року.

Разом з головним героєм, 11-річним Петром Котляром з Чеського Крумлова, у фільмі зіграло багато відомих акторів: Удо Кір, Джуліан Сендз та Баррі Пеппер, у тому числі світових зірок - Гарві Кейтель та Стеллан  Скарсгард. Також у фільмі знімалися Тім Калкхоф з Німеччини, Алла Соколова з України, Леч Деблік з Польщі, Джулія Валентова та Мартін Нахалка зі Словаччини та багато визначних чеських акторів: Міша Долежалова, Дженек Пеха, Їтка Швансарова, Радім Фіала та Петр Ванек.

Читайте також: Ерік Робертс стане спеціальним гостем Одеського кінофестивалю

Стрічка розповідає історію про те, як, намагаючись захистити свою дитину від геноциду, єврейська пара відправляє сина до родичів у сільську місцевість, десь у Східній Європі. Проте тітка хлопчика несподівано помирає, і дитина змушена вирушити у подорож диким і ворожим світом, що керується тільки місцевими правилами, забобонами і віруваннями. Коли закінчується війна, боротьба хлопчика за фізичне виживання змінюється іншою битвою, яку він, може, навіть не усвідомлює - це боротьба з самим собою, боротьба за душу, за майбутнє...

Виробництво: Silver Screen. Чеські співпродюсери: Чеське телебачення, продюсер Едуард Кучера; Certicon, продюсери Володимир Марік і Карел Краус.

Міжнародні співпродюсери: Директорія Кіно (Україна), продюсер Ігор Савиченко; PubRes (Словаччина), продюсер Любіца Оречовська; Rozhlas в Televizia Slovenska (Словаччина); Film Produkcja (Польща), продюсер Станіслав Дзідзік.