У Чернігові починає працювати притулок для тварин

Пункт тимчасового утримання тварин у Чернігові починає свою роботу.

Про це повідомило управління житлово-комунального господарства міської.

"Пункт побудований та введений в експлуатацію. Йому присвоєна адреса: вул. Володимира Дрозда, 20а. Проведена відкрита закупівля на визначення організації, що забезпечуватиме роботу пункту до 31 грудня 2018 року. Переможцем тендеру стала громадська організація "Крок до тварин", яка й буде відповідати за роботу пункту закладу", - йдеться у повідомленні.

На вчорашньому засіданні виконком міської ради ухвалив рішення, яке дозволяє ЖКГ укласти угоду з організацією-надавачем послуг із регулювання чисельності безпритульних тварин у місті і нарешті почати роботу притулку.

Читайте також: Жорсткі для добра: найтовстішого їжака посадили на дієту та "фітнес"

У поточному році пункт обійдеться місту в 999 тис. грн. В цю суму входить вартість комунальних послуг, а також послуг із відлову, утримання, лікування, стерилізації та годування тварин.

Як зазначив міський голова Владислав Атрошенко, для організації чернігівського притулку взята модель схожого львівського. Однак у Львові ним керує спеціальне комунальне підприємство, якому допомагають волонтери. За кожним із них закріплений певний квадрат міста, у якому вони слідкують за переміщеннями тварин, ведуть їх облік та обмінюються інформацією, що дозволяє закладу працювати більш-менш ефективно.