Жорсткі для добра: найтовстішого їжака посадили на дієту та

Жорсткі для добра: найтовстішого їжака посадили на дієту та "фітнес"

Фото
Укрінформ
Їжака Арбакла, якого вважають найжирнішим у світі, посадили на сувору дієту.

Про це пише ВВС Україна.

"Зараз він важить 2,335 кг. Це приблизно в чотири рази перевищує середню вагу їжаків. Арбакл ледве може ходити та утворювати "захисний клубок" проти хижаків", - йдеться у повідомленні.

Їжака принесли до рятувального центру тварин в Абердинширі (Шотландія).

Кіт Марлі з центру порятунку тварин New Ark зазначив: "Він після надмірного годування має розмір м'яча з чемпіонату світу".

Пан Марлі додав, що це найважчий їжак, про якого колись згадували.

Він повідомив BBC Scotland: "Ми були дуже здивовані його розміром та вагою, оскільки в середньому вона (вага їжаків. - Ред.) - 600 грамів".

За словами пана Марлі, з центром порятунку зв'язалася людина, яка підгодовує їжаків і повідомила про те, що Арбаклу важко пересуватися.

Зоозахисник також розповів, як їжака будуть позбавляти надмірної ваги.

"Він буде сидіти на дієті з обмеженим вмістом, яка поступово наповнюватиметься, а їжу будуть розсипати навколо для фізичних вправ. Це буде тривалий, поступовий процес", - зазначив пан Марлі.

Читайте також: Торкатися дозволено: львівський музей влаштує незвичну акцію

"Він буде дратуватися протягом деякого часу, але ми будемо жорсткими заради добра. Немає іншого шляху, як йому вижити в умовах дикої природи", - наголосив зоозахисник.

У 2016 році на дієту посадили їжака з надмірною вагою в графстві Вілтшир. Він набрав вагу у 1,8 кг через харчування собачим кормом та борошном.

Фото: NEW ARC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-