Odessa Classics їде до Берліна

Фестиваль класичної музики Odessa Classics, що вже став знаменитим, порадує глядачів у німецькій столиці 23 квітня. 

Концерт за участю українських виконавців відбудеться в Берлінській філармонії, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Фестиваль Odessa Classics починає активно просуватися за межі України; у країні і серед музичного світу Європи фестиваль уже стає відомим, з хорошою репутацією, і я вважаю дуже важливою презентацію фестивального бренду для європейської публіки", - розповів агентству президент фестивалю, піаніст зі світовим ім'ям Олексій Ботвинов. 

Він переконаний, що Україні треба ще багато чого зробити для "коригування" свого іміджу в Європі, показуючи, що "ми - країна з європейськими традиціями, вектором розвитку і, що дуже важливо, величезним культурним потенціалом".

Фестиваль Odessa Classics, за словами його президента, будується на передових європейських технологіях, і за рівнем виконавців і програм абсолютно відповідає найвищим світовим критеріям. Зараз його організатори почали просування фестивалю в Європу, представляючи українських учасників попередніх випусків. У програмі обов'язково звучить, окрім європейської, і сучасна українська музика. "Мені здається, це дуже сильний меседж - культурна дипломатія зараз, як ніколи, важлива", - підкреслює Ботвинов. 

Окрім нього самого у концерті в Берліні візьмуть участь скрипаль Мирослава Которович і сопрано Ольга Микитенко. У програмі - твори Шумана, Рахманінова, Скорика, Сільвестрова і Франка. 

Читайте також: Українська скрипалька проводить благодійні концерти у Берліні

Перший такий проект відбувся в березні у Швейцарії, де пройшов гала-концерт. У ті дні Ботвинов до того ж виступив у парламенті Швейцарії в Берні. 

"Успіх дуже окрилив всю нашу команду", - говорить піаніст. Цього року він обіцяє любителям музики ще 2-3 подібні проекти, зокрема у червні - в Грузії, у грудні - в Естонії та листопаді, можливо, ще в одній з європейських країн.