Кінопремія Сезар: Учасники нагородження підтримають рух проти насильства #MeToo

Зірки, які братимуть участь у церемонії нагородження «французького Оскара» - кінопремії Сезар, яка відбудеться сьогодні ввечері в Парижі, прикріплять білі стрічки на знак протесту проти насильства щодо жінок.

Про це повідомили організатори заходу, передає France24.

«Ми всі будемо носити білі стрічки з переконанням і рішучістю", - заявив глава Французької академії мистецтв і технологій кінематографу Франції Ален Терзян.

Терзян зазначив, що ідею білої стрічки висунула французько-американська актриса та режисер Тоні Маршалл, аби підтримати французьку фундацію, яка також докладає зусиль, аби зупинити насильство щодо жінок.

Читайте також: Продюсерська компанія Вайнштейна подасть заяву про банкрутство

Міністр культури Франції Франсуаза Нісен у свою чергу заявила, що перед виробникам фільмів стоїть величезна "відповідальність у протидії стереотипам, дискримінації та домаганням" як на камеру, так і за її межами.

"Незалежно від того, з чим ми маємо справу, ми не можемо погодитись з будь-якою терпимістю або замовчуванням неприйнятної поведінки", - наголосила вона.

Міністр також вказала на те, що лише один з п’яти фільмів, які фінансуються Францією,  створюється під керівництвом жінки.

Читайте також: Трамп заперечує ще одне звинувачення у сексуальних домаганнях

На Берлінському кінофестивалі, який закінчився на минулих вихідних, також висловили протести проти насильства щодо жінок, дотримуючись дрес-коду чорного кольору.

Як відомо, претендентів на 43-й "Сезар" оголосила в Парижі в останній день січня Академія мистецтв і технологій кінематографу Франції.

Почесну нагороду Академії цього року отримає іспанська акторка, володарка премії «Оскар» 2009 року за найкращу жіночу роль другого плану Пенелопа Крус.