Фільми проекту "Дивись українське!" переглянули 450 тисяч людей - генпродюсер

Короткометражні фільми проекту "Дивись українське - твори своє майбутнє!", створеного з метою сприяння розвитку українського кінематографа, на сьогодні подивилися 450 тисяч українців.

Про це повідомив ініціатор та генеральний продюсер проекту Андрій Різоль на прес-конференції в Укрінформі. 

"Для реалізації проекту 2016 року було ініційовано перший конкурс сценаріїв "Своє кіно", на який було подано півтисячі робіт, які розглядали понад 100 кіноекспертів. Було обрано 20 кращих сценаріїв, і ми зараз їх знімаємо. 12 уже знято. 5 перших вже демонструються в кінотеатрах. Стартували ми з 95 екранів. Станом на зараз їх 140. Це означає, що наш задум, який ми спланували два роки тому, почав працювати. На сьогодні близько 450 тисяч людей побачили ці маленькі фільми перед основними фільмами на більш ніж 7 тисячах сеансів", - розповів Різоль. 

Читайте також: Іллєнко поділився добрими новинами про євроінтеграцію українського кіно

Він підкреслив, що це не проморолики, не соціальна реклама, а справжні маленькі фільми - зі своєю драматургією, акторами.

Учасники прес-конференції мали змогу переконатися в цьому, переглянувши кілька стрічок: "На своїй землі" (режисер Олександр Кирієнко), "Двері" (Наталія Давиденко), "На краю" (Олександр Ітигілов), "Паперове серце" (Олесь Санін), "Моно" (Андрій Дончик), "Голос" (Михайло Іллєнко).

Як зазначив Різоль, успіх першої частини проекту спонукав запустити другий конкурс сценаріїв "Своє кіно". І поки дознімається перша "двадцятка", творча команда шукає нові цікаві сценарії на наступний сезон.

Режисер Михайло Іллєнко, який з перших днів підтримував проект "Дивись українське!", привітав його команду з успіхом.

"Я дуже радий, що українське кіно активно зрушило з мертвої точки, що ці мікрофільми будуть іти. Це своєрідна мозаїка, кожен трихвилинний фільм - це маленький модуль смальти, яка має скластися в дуже широку, різнобарвну, різножанрову панораму нашого життя. У нас є, що виносити на екрани, і завдяки таким маленьким фільмам у тому числі", - підкреслив кінорежисер.