Попри постійну рекламу антилюдяності, українці мають великий потенціал добра - Забужко

В українському інформаційному полі постійно здійснюється справжня реклама антилюдяності, проте потенціал добра у наших людей більший за замовчуванням.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу висловила письменниця Оксана Забужко.

"В Україні уся духовна екологія дуже скалічена інформаційно задимленим полем... Сьогоднішні новини: вбили, зарізали, пограбували, жахливе ДТП, але є хороші новини - в зоопарку народилася пандочка. Зрозуміло, що це певна технологія", - сказала Забужко, додавши, що про зло "легше розповідати, аніж про добро".

На думку письменниці, йдеться про постійне бомбардування людської здатності сприймати зло як девіацію, "щоб ми до нього звикли".

Таким чином, вважає Забужко, відбувається звикання до маніпуляцій, брехні, зла, адже постійно в кадрі негативні "герої".

Читайте також: Письменниця Забужко і волонтер Зінкевич отримали нагороди за жертовність і гуманізм

Утім, на думку письменниці, якби суспільство було таким, як його часом показують медіа, то ми б не кидались на допомогу людині, що впала на вулиці, і не змогли встояти в 2014 році.

"Але тоді, в 2014-му, хруснуло це криве дзеркало, і вийшли на якийсь час оті не прорекламовані, ніби не запотребовані медіями кращі ресурси суспільства, нації. Тому я думаю, що за замовчуванням оцей самий потенціал добра у нас більший, що ми кращі потенційно, аніж ми про себе думаємо, аніж нас привчають думати", - каже Забужко.