Вибори у Криму можливі лише після відновлення суверенітету України - представництво Президента

Заява

Вибори на Кримському півострові можливі лише тоді, коли на півострів повернеться суверенітет України.

Про йдеться у заяві представництва Президента України в АРК, передає Укрінформ.

“Підтримуємо позицію МЗС України та закликаємо міжнародні медіа та публічних осіб не допомагати Кремлю в створенні ілюзії виборчого процесу та не називати цей фарс “виборами”, використовуючи притаманну демократичним державам термінологію. Закликаємо продовжувати боротьбу проти російського режиму Путіна, який не має нічого спільного з демократією. Вибори в Криму можуть бути лише тоді, коли туди повернеться суверенітет України!”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що послідовна кампанія, яку Російська Федерація проводить на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, з метою імітації “виборів президента” є нічим іншим як продовженням свавільного злочину, розпочатого понад 10 років тому, та свідчить про її зухвале нехтування нормами міжнародного права.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини активність на псевдовиборах мінімальна - облрада

Зазначається, що “вибори” президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя є незаконними і не мають правових наслідків.

“Закликаємо громадян України, що перебувають на тимчасово окупованих територіях України, утриматися від участі в цих “псевдовиборах”. Не беріть участь у легалізації дій окупаційного режиму! Якщо вас примушують і ви не маєте можливості уникнути участі у відповідному фарсі – в першу чергу дбайте про власну безпеку. Нагадуємо, що добровільна участь в організації та проведенні “виборчого процесу” на тимчасово окупованих територіях карається згідно з нормами чинного кримінального законодавства України. Усі, хто долучився до роботи майже 1,5 тисячі “виборчих дільниць”, кожен, з майже 15 тисяч учасників цього злочину в Криму, які діють від імені окупантів, рано чи пізно понесуть заслужене покарання”, - додали у представництві.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Криму окупанти змушують працівників бюджетної сфери іти на незаконні "вибори президента Росії", щоб створити явку.