За держзраду судитимуть ексдиректорку Кримського інституту судових експертиз

Колишню директорку Кримського інституту судових експертиз судитимуть за державну зраду. Їй загрожує до 15 років ув'язнення.

Про це повідомили у прокуратурі АРК та міста Севастополь, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії повідомила про підозру колишній директорці Кримського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Жінка зрадила присязі на вірність українському народові та перейшла на службу до ворога. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що підозрювана прийняла пропозицію ворога та з моменту окупації півострова обіймає посаду так званої начальниці Кримської лабораторії судової експертизи міністерства юстиції РФ.

Читайте також: Ще 11 «чиновникам» із Криму загрожує до 10 років тюрми за колабораційну діяльність

На своїй посаді у співпраці з правоохоронними органами окупантів жінка здійснює правову та матеріальну організацію процесу проведення незаконних судових експертиз. Таким чином, сприяє функціонуванню системи окупаційних органів влади РФ на території Криму, зазначили в прокуратурі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що за державну зраду троє "суддів" з тимчасово окупованого Криму отримали заочно вирок - 12 років позбавлення волі.